Łódzki Klub Winiarzy
http://www.klubwiniarzy.pl/forum/

Zacier
http://www.klubwiniarzy.pl/forum/viewtopic.php?f=43&t=76
Strona 3 z 3

Autor:  Marek [ 12 sty 2012, o 13:02 ]
Tytuł:  Re: Zacier

Waldek napisał(a):
... Reszta to nastawy: cukrowe (1410), owocowe (śliwowica, winiak, koniak, brandy), winiarskie.


Termin ,,zacier owocowy " jest powszechnie używany w literaturze przedmiotu ( vide: Cieślak, Lasik ,,Technologia wódek", np. str. 191 ) mimo, że faktycznie niezbyt ściśle odpowiada istocie rzeczy :D

Strona 3 z 3 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/