Łódzki Klub Winiarzy http://www.klubwiniarzy.pl/forum/ |
|
NATURA FOOD 2011 http://www.klubwiniarzy.pl/forum/viewtopic.php?f=50&t=302 |
Strona 1 z 1 |
Autor: | Łukasz [ 2 paź 2011, o 11:03 ] |
Tytuł: | NATURA FOOD 2011 |
http://www.mtl.lodz.pl/fair/web/index/id/151 Wybiera się ktoś poza mną? |
Autor: | Geronimo [ 2 paź 2011, o 13:14 ] |
Tytuł: | Re: NATURA FOOD 2011 |
Dzięki Łukasz za info.Chciałbym być. pozdrawiam |
Autor: | Kyzmol [ 2 paź 2011, o 21:01 ] |
Tytuł: | Re: NATURA FOOD 2011 |
Ja planuję się wybrać |
Autor: | Łukasz [ 2 paź 2011, o 21:47 ] |
Tytuł: | Re: NATURA FOOD 2011 |
Jeśli mogę doradzic to w tym roku opłaca się kupic kartę dla profesjonalistów... Ale z decyzją chyba trzeba się uwijac bo trzeba sobie zaklepac miejsce na laboratoriach bo ich ilośc jest ograniczona, a patrząc po roku ubiegłym wszystkie były chyba zajęte... |
Autor: | Geronimo [ 15 paź 2011, o 20:10 ] |
Tytuł: | Re: NATURA FOOD 2011 |
Czy ktoś był? pozdrawiam |
Autor: | Łukasz [ 16 paź 2011, o 00:47 ] |
Tytuł: | Re: NATURA FOOD 2011 |
Byłem... Jutro (tzn dzisiaj) też będę... W tamtym roku ekipa od serów była bardziej profesjonalnie przygotowana, ale Gieno Mientkiewicz też ciekawie opowiada, a przez swoje pezpośrednie podejście do ludzi wprowadza nieco humoru... |
Autor: | Łukasz [ 16 paź 2011, o 19:12 ] |
Tytuł: | Re: NATURA FOOD 2011 |
Wczoraj było bardzo późno i opisałem nieco pobieżnie... Dzisiaj po dalszej części Laboratoriów Smaku mogę podzielic się dalszymi refleksjami... Sery zagrodowe - jak napisałem wcześniej, Agrovis był nieco profesjonalnie przygotowany jeśli chodzi, o podejście do serów ich degustacji i technologii produkcji... Gieno podszedł do tego bardziej na luzie, ale zaprezentował szerszy wachlarz serów... Praktycznie na każde pytanie był w stanie odpowiedziec... Szynka polska - również Gieno w duecie ze Zbyszkiem Kmieciem przedstawili różnorodnośc szynek z różnych regionów naszego kraju (oj jest tego sporo) - było co popróbowac, było co posłuchac... Jak poprzednio chętnie i rzeczowo odpowiadali na pytania Oliwy i oleje - w myśl zasady od dobrego w kierunku lepszego, zaczęliśmy od oliw (włoskich i hiszpańskich) i przeszliśmy do naszych rodzimych oleji (rzepakowych, lnianych, konopnych i gorczycowych) Kto nie próbował gorczycowego ten nawet sobie nie wyobrazi tego przecudnego smaku ![]() Piwa regionalne - Sporo dobrego piwa z browarów regionalnych, wiele teorii i praktyki, a także jak poprzednio pytań i odpowiedzi... Warto było... Grono było bardzo kameralne w tym roku więc zasiadaliśmy przy jednym stole i "wykład" przerodził się bardzo szybko w dyskusję... |
Autor: | Marek [ 17 paź 2011, o 10:19 ] |
Tytuł: | Re: NATURA FOOD 2011 |
Byliśmy wczoraj na targach jako zwiedzający. Kupiliśmy: - kilka gatunków polskich chlebów (większość razowe) na zakwasie - ser biały - masło prosto z maselnicy - na stoisku litewskim (były trzy - o dwa więcej w stosunku do roku poprzedniego): kindziuk, polędwicę wędzoną w zimnym dymie, kabanosy wołowe, słoninę peklowaną w ziołach, trzy gatunki chleba czarnego, chleb czarny z bakaliami, kwas chlebowy. Generalny wniosek jest tu taki: Litwini kasują w zakresie jakości wędlin totalną większość wędliniarzy polskich. To bardzo smutna konstatacja ![]() - czyściochę o nieładnej nazwie Kurwica ( w gwarze góralskiej ponoć: zawieja, zamieć) z żyta, destylowaną sześciokrotnie. Na wielu stoiskach spróbować można było win (kilka aroniowych - najlepsze chyba od Jantonia- robią je z koncentratu z dodatkiem cukru trzcinowego), miodów ( generalnie nie zachwycały) i mocniejszych alkoholi (głównie nalewki, czyściocha, starka ) a także napić się prawdziwej maślanki (bez mleka w proszku, krochmalu itp.). Kto nie był, niech bardzo żałuje i wybierze się w przyszłym roku. Wyszedłem baaardzooo zadooowooolooony ![]() |
Autor: | Damian [ 17 paź 2011, o 11:05 ] |
Tytuł: | Re: NATURA FOOD 2011 |
Aż ślinka cieknie po Waszych opisach, może w przyszłym roku.... |
Strona 1 z 1 | Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |