Ostatnia wizyta: Teraz jest 29 mar 2024, o 00:50


Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wino jeżynowe
PostNapisane: 18 sie 2012, o 12:47 
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2009, o 19:39
Posty: 449
Lokalizacja: Śródmieście-Wschód
waclaw1960 napisał(a):
dlaczego podsładzane lepsze-to cukier jest aż tak smaczny?


Wacławie, ja preferuję wina wytrawne i staram się uzyskiwać wina owocowe właśnie bez cukru resztkowego. Nie zawsze jednak zadowala mnie rezultat. Tak jest z jeżynowym: jest jakby szorstkie, pozostawia nieprzyjemne uczucie w ustach. Cukier maskuje wady, daje wrażenie gładszego, smaczniejszego wina.

Marek napisał(a):
Co do straty, to w diabły poszło ok. 2,5 l czystego 100% alkoholu


Marku, mogłeś mi tego oszczędzić;(

_________________
Blog Wino domowe 2.0, czyli nowoczesna i profesjonalna produkcja alkoholu w domu

Ludzie sukcesu bardziej dbają o "przyjemne wyniki", podczas gdy nieudacznicy o "przyjemne metody". B. Tracy

Pozdrawiam
Filip


Góra
Offline Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
[ Time : 0.036s | 14 Queries | GZIP : Off ]