Łódzki Klub Winiarzy
http://www.klubwiniarzy.pl/forum/

Wino jeżynowe
http://www.klubwiniarzy.pl/forum/viewtopic.php?f=8&t=288
Strona 2 z 2

Autor:  kolman [ 18 sie 2012, o 12:47 ]
Tytuł:  Re: Wino jeżynowe

waclaw1960 napisał(a):
dlaczego podsładzane lepsze-to cukier jest aż tak smaczny?


Wacławie, ja preferuję wina wytrawne i staram się uzyskiwać wina owocowe właśnie bez cukru resztkowego. Nie zawsze jednak zadowala mnie rezultat. Tak jest z jeżynowym: jest jakby szorstkie, pozostawia nieprzyjemne uczucie w ustach. Cukier maskuje wady, daje wrażenie gładszego, smaczniejszego wina.

Marek napisał(a):
Co do straty, to w diabły poszło ok. 2,5 l czystego 100% alkoholu


Marku, mogłeś mi tego oszczędzić;(

Strona 2 z 2 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/