XXXVI Jubileuszowy Zlot Winiarzy Łódzkich przeszedł do historii, zapisze się w niej i w naszej pamięci jako udany pełen sympatycznych spotkań i doznań, odbył się w Restauracji - Fabryka Smaku, lokal wielokrotnie potwierdził iż jest przyjazny winiarzom łódzkim.
Podczas Zlotu odbył się mikro konkurs win kwiatowych w dość nietypowej formule, ale myślę iż wyniki są miarodajne.
Do konkursu zgłoszono 4 wina autorstwa 3 winiarzy, poniżej dla potomnych informacje i wyniki.
Miejsce 1 z liczbą punktów 34 zdobyło wino Żyto i kwiat czarnego bzu autorstwa Kolmana.
Miejsce 2 z liczbą punktów 30 zdobyło wino Akacja 2008 autorstwa Cezarego Piotra Lacha.
Miejsce 3 ex aequo z liczbą punktów 24 zdobyły wina:
Mniszkowe 2013 autorstwa Marka oraz Mniszkowe 2010 autorstwa Cezarego Piotra Lacha.
Wszystkim uczestnikom konkursu GRATULUJĘ!!
Poniżej przedstawiam listę piw, win, miodów i nalewek (jeśli są jakieś pomyłki to z góry przepraszam).
Cezarego Piotra Lach: Akacjowe 2008 i Mniszkowe 2010 obydwa słodkie.
Waldek: Wiśniowo-porzeczkowe deserowe 2013.
Marek: Wiśniowo-wiśniowe 2013 (drożdże Maurivin B), Mniszkowe 2013.
Darek: Riesling Classic Singer-Fischer, Malbec Luigi Bosca (wina komercyjne).
Sławek: Malbec Cicchitti 2006, Malbec San Andre (wina komercyjne).
Galadhen: Wiśnia groniasta 90%+Czarna porzeczka 10%, nalewki Ałycz półsłodka (REWELACJA), nalewka Agrest czerwony.
Generał: Figa słodka, piwa Porter i Brown Ale.
Kolman: Żyto z kwiatem czarnego bzu (I miejsce w Konkursie).
Krzysztof: Winogronowe 2009 (wytrawne), długo pozostanie w Naszej pamięci

.
Maciek: Aronia i czarny bez 2013 półwytrawne (bardzo mi smakowało

).
Tatami: Truskawkowe słodkie, Wiśniowe wytrawne, Dziki bez wytrawne, miód trójniak Czeremszak wszystko z 2013r.)
Marcin: Wiśnia 2008 (choć za ciepła to rewelacyjna).
Voy:Wiśnia łutówka 2013 na mauriwinach.
Damian: miód trójniak Kwiat czarnego bzu + imbir + limonka 2012 oraz Chleb żytni dyniowy na zakwasie.
Głównym bohaterem wieczoru była koleżanka Justyna, która przyszła (choć na krótko) na Zlot w przeddzień swojego zamążpójścia, jeszcze raz Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!
I to wszystko z mojej strony, liczę na wasze wpisy oraz sadząc po częstych błyskach flesza na bogate fotorelacje.