Kyzmol napisał(a):
Marcin nie odpowiadałem Ci specjalnie abyś dokładnie przeczytał mój pierwszy post. Tam jest najdokładniej jak tylko mogę na dziś podać koszty czyli do każdego kilograma zakupionego mięsa narzut wynosi od 60 do 80 %. Na wędzonki będzie to ok. 60 % na kiełbasy ok. 80%.Zaliczka będzie wynosić 25 zł za kilogram zamówionych wędlin i wędzonek. Dokładniej nie potrafię wytłumaczyć. Potrzebny skarbnik od już. Pozdrawiam.
Witajcie

Jestem po rozmowie tel. z Kazikiem i pewne sprawy wydają mi się teraz jaśniejsze.
Kazik będzie robił szynki, polędwice sopockie, balerony, boczki oraz kiełbasy – lisiecką,krakowską lub szynkową oraz cienką (28-30 mm.) chudą ,,Dziadka”
Można zamówić pewną ilość w/w i uczestniczyć w ,,warsztatach”
Skarbnikowi mamy wpłacić zaliczkę w wys. 25 zł za każdy kilogram zamówionego wyrobu bez różnicowania czy to szynka,boczek czy kiełbasa.
Rozliczenie i policzenie dokładniejsze ma nastąpić na miejscu i ze skarbnikiem.
Podam przykładowy ( uzgodniony z Kazikiem) sposób liczenia np. szynki.
Cena zakupu 15 zł w firmie ,,Zbyszko".Z 1 kg mięsa uzyskujemy 0.8 gotowej szynki.
Gotowa ,parzona szynka miałaby kosztować ok.26 zł
Ja bym reflektował na:
1.szynkę -3 kg ze skórą i tłuszczykiem

2.kiełbasę lisiecką 2kg
3.kiełbasę ,,Dziadka „ - 2 kg.
pozdrawiam